Vega traybake pompoen met tzatziki
Vega traybake pompoen met tzatziki
Voor 4 personen
- Pompoen, 1, schoongemaakt en in parten
- Aardappel, 2, gewassen en in partjes
- Rode ui, 2, geschild en in partjes
- Olijfolie, 2 el
- Komkommer, 1, geraspt
- Zout, ½ tl
- Yoghurt, 250 ml
- Knoflook, 1 teen, uitgeperst
- Munt, 4 takjes, blaadjes afgerist en fijngehakt
- Feta, 150 g, verkruimeld
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Leg de gesneden groenten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, zout en peper.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak de groenten in 20 minuten goudbruin en gaar. Schep de groenten halverwege om.
- Meng de komkommer met het zout en doe het in een vergiet. Laat 10 minuten staan. Knijp nu zoveel mogelijk vocht eruit. Meng de komkommer met de yoghurt, knoflook en munt en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de geroosterde groenten met de feta en een lekkere schep tzatziki. Garneer met nog wat extra munt.
-