Terug Lees dit artikel

Vegaballetjes met pittige tomatensaus

Vegaballetjes met pittige tomatensaus


Voor 4 personen


Voor de tomatensaus


Bereiding

  1. Meng het gehakt met ei, broodkruim, peterselie, knoflook en een beetje zout. Vorm er balletjes van en wentel ze door de bloem.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de balletjes rondom bruin. Haal ze uit de pan.
  3. Verhit voor de saus een scheutje olijfolie in dezelfde pan en fruit hierin de ui samen met de wortel en bleekselderij tot de ui glazig is. Voeg de knoflook en chilipeper toe en bak 1 minuut mee.
  4. Roer de tomaten en de tuinkruiden door het groentemengsel en breng op smaak met zout en peper. Laat alles onder af en toe roeren ca. 10 minuten op laag vuur sudderen.
  5. Schep de gehaktballetjes voorzichtig door de saus en laat nog 10 minuten sudderen.
  6. Breng op smaak met zout en peper en serveer met een handje verse kruiden naar keuze.



Dit artikel delen?