Vegan mac ’n cheese met broccoli en basilicum
        
    
    
                    Vegan mac ’n cheese met broccoli en basilicum
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - (volkoren)macaroni 320 g 
- knoflook 2 teentjes, gepeld
- basilicum flinke bos van ca. 50 g
- broccoli 250 g, grof gehakt, ook de steel
- hazelnoten 50 g, gehakt
- avocado 1, schil en pit verwijderd
- olijfolie 2 eetl
- vegan roomkaas 250 g 
- geraspte vegan kaas 150 g  
- haverdrink 200 ml
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de oven voor op 200°C.
- Kook de macaroni 1/3 minder lang dan de tijd die op de verpakking staat aangegeven.
- Maal intussen met de staafmixer, keukenmachine of in de blender de knoflook met de basilicum, broccoli, hazelnoten, avocado en olijfolie. Schep in een schaal.
- Giet de pasta af (bewaar wat vocht) en meng er de roomkaas, een deel van de geraspte kaas (de rest is voor bestrooien), en de haverdrink door, gevolgd door het broccolimengsel. Voeg, als het te dik is, wat pastakookvocht toe; het mag vochtig zijn want de macaroni absorbeert het nog. 
- Bestrooi gul met zout en peper en de rest van de geraspte kaas en bak in 20-25 minuten in de oven goudbruin en gaar.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    