Terug Lees dit artikel

Venkel-aardappelgratin

Venkel-aardappelgratin


Voor 4 personen


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de wortelaanzet en de stengels van de venkelknollen en verwijder indien nodig de buitenste bladeren. Snijd de venkelknollen in vieren.
  3. Kook de venkel in een pan met ruim kokend water in ca. 5 minuten beetgaar en laat uitlekken in een vergiet.
  4. Meng de olijven met de knoflook, peterselie en de helft van de kaas.
  5. Klop in een ander schaaltje de wijn en de crème fraîche door elkaar en meng hier de rest van de kaas door.
  6. Schep de venkel in een ingevette ovenschaal en verdeel het olijvenmengsel erover. Bedek met de aardappelplakjes en overgiet met het crème fraîchemengsel.
  7. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat de gratin in ± 40 minuten goudbruin en gaar worden.