Venkel met sinaasappelcarpaccio
Venkel met sinaasappelcarpaccio
Voor 4 personen
- 4 venkelknollen
- 2 sinaasappels
- 1 theel witte wijnazijn
- 1 theel mosterd
- 2 eetl sinaasappelsap
- 1 eetl groentebouillon
- 4 eetl zonnebloemolie
Bereiding
- Breng 1 l water aan de kook met het sap van 1 sinaasappel.
- Leg er 2 venkelknollen in en laat ze 2 minuten pocheren (niet laten koken).
- Snij er nu hele dunne plakjes van en verdeel deze over 4 borden.
- Snij de andere venkelknollen in stukjes. Schil de sinaasappel en snijd de partjes in stukjes. Meng de sinaasappel met de venkel.
- Klop een dressing van de azijn, mosterd, 2 eetl sinaasappelsap, bouillon en olie. Giet de helft ervan bij de stukjes sinaasappel en venkel.
- Schenk de rest van de dressing over de venkelcarpaccio.