Venkel-perentaartje met blauwe kaas en pistachenoten
Venkel-perentaartje met blauwe kaas en pistachenoten
4 personen
- 4 grote venkelknollen, harde kern verwijderd, in stukjes
- 2 handperen, geschild in stukjes
- 200 g blauwe kaas
- 100 ml halfvolle melk
- 4 eieren
- 2 eetl fijngesneden munt
- 1 eetl citroensap
- (vers)gemalen peper
- 2 eetl pistachenoten, grof gehakt
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Kook de venkel in ca. 5 minuten en de peer in ca. 2 minuten beetgaar. Laat beide goed uitlekken.
- Verkruimel de kaas en roer deze los met de melk, eieren, munt en het citroensap. Breng op smaak met wat peper.
- Schep de venkel, peer en de pistachenoten door het kaasmengsel. Verdeel het mengsel over 4 ingevette eenpersoonsovenschaaltjes en zet deze 30 minuten in de oven.