Venkel-sinaasappelsalade
Venkel-sinaasappelsalade
Voor 4 personen
- 2 sinaasappels, geschild, in partjes
- 4 venkelknollen, in ringen
- 2 eetl walnoten, gehakt
Voor de dressing
- 1 theel witte wijnazijn
- 1 theel mosterd
- 2 eetl sinaasappelsap
- 1 eetl groentebouillon
- 1 eidooier
- 1 theel honing
- 4 eetl olijfolie
- zout
Bereiding
- Roer voor de dressing met een staafmixer azijn, mosterd, sinaasappelsap, bouillon, eidooier en honing goed door elkaar. Voeg er daarna langzaam de olie aan toe tot de dressing gaat binden. Breng op smaak met zout.
- Meng de sinaasappel met de venkel en de walnoten en schep er 4 eetl dressing door. Verdeel over 4 borden.
- Serveer de rest van de dressing apart bij de salade.