Venkel-sinaasappelsalade
        
    
    
                    Venkel-sinaasappelsalade
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - sap van 1 sinaasappel 
- 4 venkelknollen, schoongemaakt en kleingesneden
- 2 sinaasappels, geschild en in partjes zonder vlies
                    Voor de dressing
                    
    
            	        - 1 theel witte wijnazijn 
- 1 theel mosterd 
- 2 eetl sinaasappelsap 
- 1 eetl groentebouillon 
- 4 eetl maïskiemolie
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Breng een laagje water samen met het sap van 1 sinaasappel aan de kook en kook er de venkel in ± 5 minuten in gaar.
- Snijd de sinaasappelpartjes in kleine stukjes en meng ze met de venkel. 
- Klop een dressing van de azijn, mosterd, sinaasappelsap, bouillon en olie en schep deze door de salade.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    