Venkelnoedel-salade met avocado, doppinda’s en Aziatische dressing
Venkelnoedel-salade met avocado, doppinda’s en Aziatische dressing
Voor 2 personen
- 1 portie rijstnoedels naar keuze
- 1 venkel
- ½ avocado, in blokjes
- ½ rode peper
- flinke handvol verse korianderblaadjes
- handje doppinda’s, gedopt
- Thaise sriracha chilisaus, voor erbij
Voor de dressing
- sap en rasp van 1 limoen
- 1½ eetl sojasaus
- 1 eetl rijstazijn
- 1 eetl genmai miso (TerraSana)
- 1 teen knoflook, geperst
- 1 theel geraspte verse gember
Bereiding
- Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze af met koud water en laat ze verder afkoelen.
- Mix de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar.
- Snijd de venkel in hele dunne plakjes. Leg deze in een kom met de dressing, schep om en laat een kwartier marineren.
- Hussel de rijstnoedels, avocado, peper en koriander door de venkel. Serveer met pinda’s en srirachasaus.