Terug Lees dit artikel

Verhoeven Asperges al sinds 1975 een begrip

Verhoeven Asperges al sinds 1975 een begrip


Zeg je asperges dan zeg je Verhoeven, want Verhoeven Asperges is al sinds 1975 een begrip in Nederland. Waarom? Omdat ze houden van asperges en het niet alleen maar zien als een groente dat geoogst moet worden. En die liefde… ja dat proef je!Vol passie en liefde

Verhoeven Asperges is een kleinschalig bedrijf in het Brabantse Cromvoirt. Al sinds 1975 zet familie Verhoeven zich in om de beste asperges van het land te ‘steken’. Hun geheim? Veel liefde geven en dat kunnen ze makkelijk. Juist omdat ze kleinschalig zijn, zijn ze direct betrokken bij de teelt. Zo kunnen ze alles in goede banen leiden.


Alles zo natuurlijk mogelijk

Bij Verhoeven zijn chemische bestrijdingsmiddelen uit den boze. Sterker nog, er worden helemaal geen bestrijdingsmiddelen gebruikt! ‘Wij voeden en verzorgen de planten met natuurlijke producten.’ Dit resulteert in een beter afweersysteem wat er weer zorgt dat de asperges beter bestand zijn tegen schimmels en ziekten.


‘Wij waren al biologisch voordat het woord werd uitgevonden. En dat proef je.’


Altijd dagvers

Verhoeven teelt hun asperges zowel in de kas als in de volle grond. Waarom? Omdat ze zo 16 weken lang gezonde en smaakvolle asperges kunnen afleveren. Elke dag worden de asperges geoogst. De consument is er dus van verzekerd dat hun witte goud dagvers is.


Het witte goud

Asperges worden ook wel het witte goud genoemd. Vroeger werden ze gezien als godenspijs en dacht men dat ze geneeskrachten bezaten. Of dat zo is weten we niet, maar gezond zijn ze wel! Zo kunnen asperges goed zijn voor de nieren omdat het glutathion bevat, een antioxidant die een ondersteunende werking kan hebben bij mensen die een nieraandoening hebben. Daarnaast denkt men dat de antioxidant ook veroudering tegengaat. Dat is natuurlijk altijd fijn!

Er zijn nog meer gezondheidsvoordelen! Asperges kunnen ook het risico op diabetes type 2 verlagen, voorkomen nierstenen, obstipatie en botontkalking. Schep dus rustig nog een keer op!