Vietnamese kip
Vietnamese kip
Voor 4 personen
- 3 eetl plantaardige olie
- 600 gr kipfilet in reepjes
- 2 lente-uitjes, in stukjes
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en in dunne reepjes
- 300 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 wortel, in dunne repen
- 2 stengels citroengras, het zachte binnenste, fijngehakt
- 2 eetl vissaus
- 2 eetl oestersaus
- 1 theel geraspte palmsuiker
- flinke handvol verse koriander en munt, grof gesneden
- handvol geroosterde, ongezouten pinda’s
Bereiding
- Verwarm de helft van de olie in een pan en roerbak hierin de kipfiletreepjes in porties goudbruin. Schep uit de pan en houd warm.
- Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en roerbak de lente-uitjes, knoflook, chilipoeper, sperziebonen, wortel en het citroengras enkele minuten op hoog vuur.
- Voeg de kipreepjes, vissaus, oestersaus en palmsuiker toe en roerbak ca. 3-4 minuten tot de kip gaar is. Haal van het vuur.
- Bestrooi gul met koriander, munt en pinda’s.