Waldorfsalade
Waldorfsalade
Voor 4 personen
- ½ knolselderij
- 2 appels
- 4 stengels bleekselderij
- beetje citroensap
- 100 g walnoten, grof gehakt + extra voor garnering
- 50 g rozijnen
- 4 eetl mayonaise
- 2 eetl selderij, in fijne reepjes + extra voor garnering
- zout en peper
Bereiding
- Schil de knolselderij en de appels (klokhuis eruit) en verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd alles in dikke luciferreepjes, ca. 7 cm x 4 mm x 4mm.
- Blancheer de reepjes knolselderij (rauw laten kan ook, maar dan meteen besprenkelen met citroensap tegen verkleuren). Laat goed uitlekken en dep droog.
- Meng alle salade-ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Garneer met walnoten en selderij.