Waldorfsalade
        
    
    
                    Waldorfsalade
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - ½ knolselderij 
- 2 appels 
- 4 stengels bleekselderij 
- beetje citroensap 
- 100 g walnoten, grof gehakt + extra voor garnering 
- 50 g rozijnen 
- 4 eetl mayonaise 
- 2 eetl selderij, in fijne reepjes + extra voor garnering 
- zout en peper
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Schil de knolselderij en de appels (klokhuis eruit) en verwijder de harde draden van de bleekselderij. Snijd alles in dikke luciferreepjes, ca. 7 cm x 4 mm x 4mm.
- Blancheer de reepjes knolselderij (rauw laten kan ook, maar dan meteen besprenkelen met citroensap tegen verkleuren). Laat goed uitlekken en dep droog.
- Meng alle salade-ingrediënten door elkaar en breng op smaak met peper, zout en citroensap.
- Garneer met walnoten en selderij.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    