Warme knolselderijtaart met artisjokharten en komijnekaas
Voor een taart met 24 cm doorsnee
- 2 knolselderij, geschild en in heel dunne plakken van ca. 2 mm (gebruik hiervoor liefst een mandoline)
- 4 eieren
- 200 ml kookroom (cuisine, soort naar keuze)
- 150 g artisjokharten, uitgelekt en in dunne plakjes
- 150 g komijnekaas in plakjes
- veldsla 1 zak van 75 g
- ook nodig: springvorm van ca. 24 cm Ø, bekleed met bakpapier
Bereiding
- Schil de knolselderij en snijd er, liefst met behulp van een mandoline, dunne plakken van ca. 2 mm van.
- Doe de eieren en kookroom in een kom en klop door elkaar met een garde. Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg in de springvorm 2 lagen knolselderij, 1 laag kaas en een paar artisjokplakken en voeg dan een scheut eimengsel toe. Herhaal dit tot alles op is.
- Bak de hartige taart in ca. 55 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de oven, snijd er mooie punten van en garneer met veldsla.