Waterkerssoep met oesterzwammen en erwten
Waterkerssoep met oesterzwammen en erwten
Voor 4 personen
- 1l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 2 teentjes knoflook, uitgeperst
- 2 eetl peterselie, fijngesneden
- 150 g gare erwten
- 250 g champignons, in schijfjes
- 400 g waterkers
- zout en peper
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Voeg knoflook, peterselie en flink wat peper toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Voeg de erwten en de champignons toe en breng de soep opnieuw aan de kook, laat 2 min koken.
- Schep de waterkers door de soep en laat nog 1 minuut doorwarmen, zodat de blaadjes licht slinken.
- Top met wat achtergehouden erwten, champignons en waterkers.
Tip: Lekker met stokbrood en kruidenkaas.