Watermeloensalade met tonijn
Watermeloensalade met tonijn
Voor 4 personen
- 6 eetl rode wijnazijn
- 1 komkommer, in de lengte gehalveerd en in plakjes
- 2 kleine rode uien, in halve ringen
- 2 blikjes tonijnmoot met olijfolie (tot. 320 g, Fish4Ever)
- 200 g feta, in kleine blokjes
- 15 g verse basilicumblaadjes, grof gescheurd
- ½ watermeloen, in kleine stukjes
- handvol Kalamata olijven pitloos (potje)
- geroosterd brood, voor erbij
Bereiding
- Vermeng de azijn door de komkommer en rode ui en zet afgedekt weg tot gebruik.
- Laat de tonijn uitlekken maar vang 2 eetlepels van de olie op voor de dressing.
- Schep de tonijn, de opgevangen olie, feta, basilicum, watermeloen en olijven voorzichtig door het komkommer-uimengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Serveer met geroosterd brood.