Wilde rijst-zalmburger met srirachamayonaise en komkommersalade
Wilde rijst-zalmburger met srirachamayonaise en komkommersalade
Voor 4 personen
- zalmfilet 200 g
- wilde rijst gekookt 200 g
- eiwit 1
- citroensap 1 eetl
- bosui 6, in kleine ringetjes
- paneermeel 2 eetl
- maiszetmeel 2 eetl
- zout & peper
Voor de saus
- mayonaise 2 eetl
- sriracha 1 theel
- komkommer 1, in dunne plakjes
- radijs 1 bosje, in dunne plakjes
- peterselie 15 g, fijngehakt
Bereiding
- Doe de zalm in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulseknop. Maal niet te lang, er mag nog structuur zichtbaar zijn. Meng de zalm met rijst, eiwit, citroensap, bosui, paneermeel en maiszetmeel. Breng op smaak met zout en peper. Maak er 4 hamburgers van en zet 15 minuten in de koelkast.
- Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha en zet opzij.
- Meng de komkommer met de radijs en de peterselie en zet opzij.
- Verhit wat olie in een pan en bak de hamburgers aan beide kanten 4-5 minuten.
Serveer op een broodje met de mayonaise en de komkommersalade