Winterstoof met pruimen op knolselderij-posteleinpuree
Winterstoof met pruimen op knolselderij-posteleinpuree
Voor 4 personen
- ± 700 g runderriblap, in blokjes van 2 cm x 2 cm
- peper en zout en/of bouillon
- 1 eetl bloem
- 50 g boter
- 1 ui, in stukjes
- 1 takje tijm
- 1 laurierblad
- 1 flesje bockbier (300 ml)
- 1 knolselderij, schoongemaakt en in blokjes (netto ± 400 g)
- 1 aardappel, geschild in blokjes
- 150 g gewelde pruimen (Lilifruit)
- 300 g winterpostelein, gewassen en droog geslingerd
Bereiding
- Bestrooi het vlees naar behoefte met zout en peper en bestrooi met de bloem. Meng goed door elkaar.
- Neem een braadpan met dikke bodem en verhit hierin de boter op hoog vuur. Bak het vlees roerend flink aan. Voeg de gesneden ui, de tijm en het laurierblad toe en laat op laag vuur even doorstoven. Voeg de helft van het flesje bier toe, plaats de deksel op de pan en laat ongeveer 2½ uur op laag vuur gaar stoven. Controleer tussentijds en voeg indien nodig wat meer bier toe.
- Kook de knolselderij met de aardappel en wat zout gaar en pureer met de staafmixer tot een glad geheel. Houd warm.
- Voeg aan de winterstoof de gewelde pruimen toe en laat doorstoven tot het vlees goed gaar is. Breng eventueel verder op smaak met bouillon of peper en zout.