Witlof- of puntarellasoep met courgette en selderij
        
    
    
                    Witlof- of puntarellasoep met courgette en selderij
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 2 eetl olie
 
                    	        - 1 prei, in dunne ringen
 
                    	        - 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
 
                    	        - 1 bosje selderij, grof gesnipperd
 
                    	        - 4 stronkjes witlof, grofgesneden of 2 stronken puntarella
 
                    	        - 1 courgette, in blokjes
 
                    	        - 1 eetl witte wijn
 
                    	        - 1 laurierblad
 
                    	        - 250 ml groentebouillon, vers of van een half blokje
 
                    	        - 1 takje basilicum
 
                    	        - zout en peper
 
                
                    
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm 1 eetl olie en fruit de prei even aan. Voeg daarna de selderij en knoflook toe. Laat even stoven.
 
                    		                    	        - Voeg witlof of puntarella en courgette toe. Blus af met een scheut witte wijn. 
 
                    		                    	        - Voeg daarna het laurierblad toe. Breng op smaak met zout en veel peper. Laat even stoven. 
 
                    		                    	        - Voeg de bouillon toe en laat zachtjes gaar worden. Haal het laurierblad eruit.
 
                    		                    	        - Voeg basilicum toe en pureer met een staafmixer.
 
                    	    
                    
                    
    	Top met dobbelsteentjes kaas en ham voor een aangeklede versie. Of vegankaas en tofu.