Witlofsoep met paddenstoelen
        
    
    
                    Witlofsoep met paddenstoelen
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 100 g gedroogde paddenstoelen naar keuze (bijv. eekhoorntjesbrood)
- 4 struikjes witlof
- 800 ml groentebouillon
- 200 ml room 
- 2 eetl walnoten, grof gehakt
- handvol geraspte Parmezaanse kaas
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Week de paddenstoelen ca. 30 minuten in 200 ml warm water. Laat uitlekken in een vergiet (weekvocht opvangen) en hak in kleine stukjes.
- Snijd de bitterpunt uit de witlofstruikjes kegelvormig weg en snijd de struikjes in kleine stukjes.
- Breng de bouillon met de room aan de kook en voeg de paddenstoelen en de witlof toe. Laat 2 minuten zachtjes doorkoken.
- Roer het weekvocht en de noten door de soep en laat nog een minuutje trekken. Garneer met parmezaan.
                    
                    
                            
    
    
        
    
    
                    