Witlofstamppot twee soorten zalm
Voor 4 personen of voor 12 hapjes
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 400 ml (groente)bouillon
- 2 eetl olijfolie
- 50 ml crème fraîche
- 1 kg witlof, bitterpunt verwijderd en in dunne ringen gesneden
- 200 g zalmfilet, in stukjes
- 100 g gerookte zalm, grof gesneden
- paar takjes dille (garnering)
Bereiding
- Kook de aardappels gaar in de bouillon (15-20 minuten). Giet af en stamp er, samen met 1 eetlepel olijfolie en de crème fraîche, een mooie puree van.
- Verwarm de rest van de olie in een pan en bak de witlof al omscheppend ca. 1 minuut. Voeg de stukjes zalmfilet toe, bak even mee en haal van het vuur.
- Roer de witlof met zalm door de puree, verdeel over 4 borden of 12 kleine schaaltjes en leg de gerookte zalm erop. Garneer met dille.