Terug Lees dit artikel

Witte asperges van de bbq met honing/tijm, peterselie en feta

Witte asperges van de bbq met honing/tijm, peterselie en feta


Voor 2 personen


Bereiding

  1. Verhit de bbq, zorg dat de kolen goed gloeien en maak het rooster goed schoon.
  2. Snijd de harde onderkant van de asperges af. Leg de asperges diagonaal op het bbq-rooster zodat ze er niet doorheen vallen. Draai de asperges ca. om de drie minuten om tot dat ze gaar zijn dit duurt ongeveer 15 min. Let op: dikke asperges hebben langer nodig dan dunne.
  3. Leg de asperges in een platte schaal en marineer ze met de honing, tijm, olijfolie, zout en peper. Zorg dat alle kanten van de asperges bedekt zijn met de marinade.
  4. Leg ze nog even terug op de grill (1 min).
  5. Leg de gebarbecuede asperges op een platte schaal en brokkel de feta erover samen met de gehakte peterselie, schenk er evt. nog een beetje olijfolie overheen.



Dit artikel delen?