Witte bonen Burger
Witte bonen Burger
Voor de burger
- 30 g quinoa
- 100 ml water
- 300 g cannellini of witte bonen uit blik (uitlekgewicht)
- 1 rode ui, in kleine stukjes
- olijfolie
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 150 g kipgehakt
- 6 plakjes gedroogde tomaten (in olie), in reepjes
- 1 ei
- 5 eetl paneermeel
- 1 handvol peterselie
- komijn, oregano, van elk 1 tl
- peper, zout
Overige ingrediënten
- 4 ciabatta’s
- pesto rosso
- 2 handen vol rucola
- 250 g kerstomaatjes
- citroensap
Bereiding
- Laat de quinoa 10-15 minuten in 100 ml water zachtjes koken tot het water op is. Giet de bonen door een zeef af en spoel ze schoon.
- Fruit de ui en de knoflook in 1 eetl olijfolie. Voeg de gedroogde tomaatjes toe.
- Stamp de bonen met een stamper fijn en meng de rest van de ingrediënten erdoor en breng op smaak met peper en zout. Zet minstens 30 minuten in de koelkast.
- Maak je handen nat, vorm de burgers en bak ze op een middelhoog vuur in een beetje olie knapperig.
- Snijd de broodjes doormidden, rooster ze in een grillpan en besmeer ze met de pesto. Leg op elke onderkant wat rucola en een burger en maak het af met de tomaten en een beetje citroensap. Leg de bovenkant van de ciabatta's erop en serveer direct.