Witte chocolade-perenijstaartjes
Witte chocolade-perenijstaartjes
Voor 4 personen
- 250 ml water
- 125 g suiker
- 2 peren, geschild, klokhuis verwijderd en in kleine stukjes gesneden
- 200 g witte chocolade, in blokjes
- 4 eidooiers
- 250 ml slagroom, lobbig geklopt
Bereiding
- Verwarm het water met de suiker in een pan en laat het inkoken tot een siroop.
- Blancheer ondertussen de stukjes peer enkele minuten in kokend water en laat ze daarna afkoelen in de koelkast.
- Roer de chocolade door de suikersiroop en giet dit mengsel, als de chocolade gesmolten is, al kloppend bij de eidooiers.
- Blijf kloppen tot de massa koud is en spatel er dan de geslagen room doorheen en de stukjes peer (houd wat stukjes achter voor de garnering).
- Verdeel het mengsel over kleine schaaltjes die geschikt zijn voor de vriezer en laat in enkele uren goed bevriezen.
- Haal de ijstaartjes circa 10 minuten voor het serveren uit de diepvries en garneer met de stukjes peer.
-