Witte chocolademousse met passievrucht en chocoladetaartjes
Voor 4 personen, de mousse
- 2 eiwitten
- 150 ml kookroom
- 500 g witte chocola
- 500 ml slagroom, lobbig geklopt
- 4 passievruchten, het vruchtvlees
Voor het taartje
- 1 ei
- 25 g suiker
- 25 g bloem
- 100 g witte chocolade, geraspt
- 75 ml slagroom, lobbig geslagen
- 70 g roomkaas
Bereiding
- Klop voor de chocolademousse de eiwitten zeer stijf. Verwarm de kookroom en laat er de chocola in smelten.
- Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng de lobbig geslagen slagroom erdoor. Schep de eiwitten er voorzichtig door.
- Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat deze in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
- Verwarm de oven voor op 180ºC voor de chocoladetaartjes.
- Klop het ei met de suiker en schep de bloem erdoor. Roer 25 g chocolade erdoor, of laat eventueel van tevoren smelten.
- Giet het chocoladebeslag in kleine vormpjes en zet deze 20 minuten in de oven.
- Breng voor de bovenlaag van de taartjes de slagroom aan de kook, laat 75 g chocola smelten en roer de roomkaas erdoor.
- Giet het mengsel over de taartjes en laat 2 uur opstijven.
- Haal de chocolademousse glaasjes uit de koeling en verdeel de passievrucht erover.
- Serveer met een bolletjes vanille-ijs en 3 kleine chocoladetaartjes.