Terug Lees dit artikel

Witte chocolademousse met passievrucht en chocoladetaartjes

Witte chocolademousse met passievrucht en chocoladetaartjes


Voor 4 personen, de mousse


Voor het taartje


Bereiding

  1. Klop voor de chocolademousse de eiwitten zeer stijf. Verwarm de kookroom en laat er de chocola in smelten.
  2. Laat het mengsel een beetje afkoelen en meng de lobbig geslagen slagroom erdoor. Schep de eiwitten er voorzichtig door.
  3. Verdeel de mousse over 4 glaasjes en laat deze in de koelkast minstens 4 uur opstijven.
  4. Verwarm de oven voor op 180ºC voor de chocoladetaartjes.
  5. Klop het ei met de suiker en schep de bloem erdoor. Roer 25 g chocolade erdoor, of laat eventueel van tevoren smelten.
  6. Giet het chocoladebeslag in kleine vormpjes en zet deze 20 minuten in de oven.
  7. Breng voor de bovenlaag van de taartjes de slagroom aan de kook, laat 75 g chocola smelten en roer de roomkaas erdoor.
  8. Giet het mengsel over de taartjes en laat 2 uur opstijven.
  9. Haal de chocolademousse glaasjes uit de koeling en verdeel de passievrucht erover.
  10. Serveer met een bolletjes vanille-ijs en 3 kleine chocoladetaartjes.



Dit artikel delen?