Wortel-preiburger met citroen-knoflookaardappeltjes
Wortel-preiburger met citroen-knoflookaardappeltjes
Voor 4 personen
- rundergehakt 200 g
- wortel 100 g, geraspt
- prei 100 g, dunne halve ringen
- ei 1st
- paneermeel 40 g
- aardappels 800 g, in partjes
- citroen 1 st, rasp
- knoflook 2 tenen, geperst
- rozemarijn 2 eetl, grof gehakt
- kerrie poeder2 theel
- olijfolie 4 eetl
- zout en peper gemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°c.
- Voeg in een grote mengkom rundergehakt, wortel, prei, ei, paneermeel, zout en peper samen. Kneed dit goed door elkaar gedurende ca. 2 minuten zodat alles goed is gemengd en vorm er 4 hamburgers van 2 cm dik van. Leg ze 30 minuten afgedekt in de koelkast om te rusten.
- Leg de aardappelpartjes op een met bakpapier beklede ovenplaat. Meng citroenrasp, knoflook, rozemarijn, kerriepoeder, 2 eetl olijfolie, zout en peper en verdeel dit over de aardappelpartjes. Gaar de aardappeltjes in de oven in ca. 25 à 30 minuten en schep ze regelmatig om.
- Verhit in een bakpan 2 eetl olijfolie op middelhoog vuur en bak daarin de hamburgers ca. 3 minuten per kant goudbruin. Serveer deze bij de aardappeltjes uit de oven.