Wortel rund burger met kaas
Wortel rund burger met kaas
Voor 4 personen
- half om half gehakt 200 g
- kikkererwten 200g
- wortel 50 g, geraspt
- doperwten 2 eetl
- ui 1 st, gesnipperd
- oregano 1 eetl
- geraspte oude kaas 2eetl
- pittige paprikapoeder 1 theel
- knoflook 1 teen, geperst
- ei 1st
- havermout, 2eetl
- zonnebloemolie 2 eetl
- kropsla 1⁄2 st, gewassen en grof gescheurd
- tomaten 4 st, in partjes
Voor de dressing
- yoghurt 2 eetl
- mayonaise 2 eetl
- dille 2 eetl
- zout en peper gemalen
Bereiding
- Meng in een foodprocessor het gehakt, kikkererwten, wortel, doperwten, ui, oregano, oude kaas, paprikapoeder, knoflook, ei, havermout, zout en peper.
- Mix tot het een geheel is. Maak er 8 platte ovale hamburgers van en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan op middelhoog vuur. Bak de ovale hamburgers goudbruin en gaar in 3 à 4 minuten.
- Meng voor de dressing de yoghurt, mayonaise en dille, breng op smaak met zout en peper.
- Leg de hamburgers, sla en tomaat in een grote schaal en giet de dressing eroverheen.