Wortel-sinaasappelsoep
        
    
    
                    Wortel-sinaasappelsoep
                    
                    Voor 4 personen
                    
    
            	        - 1 eetl olie
 
                    	        - 500 g wortel,  in plakjes
 
                    	        - 1 ui, gesnipperd
 
                    	        - 1 cm geraspte gember
 
                    	        - 750 kippen- of groentebouillon
 
                    	        - 50 ml verse sinaasappelsap
 
                    	        - 150 ml sojaroom
 
                
                    
                    Bereiding
                    
	    
		                    	        - Verwarm de olie in een pan en bak de ui en de wortels een paar minuten aan.
 
                    		                    	        - Voeg de gember toe  en roer goed door. Schenk de bouillon er bij en laat ± 15 minuten koken, tot de wortel gaar is.
 
                    		                    	        - Pureer de soep met een staafmixer en voeg het sinaasappelsap en de sojaroom toe.
 
                    		                    	        - Warm de soep nog even door.