Wraps met avocado en gerookte zalm
Wraps met avocado en gerookte zalm
Voor 12 hapjes
- 1 tomaat
- 2 bloemtortilla’s
- 1 rijpe avocado
- 1 klein Spaans pepertje, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
- sap van 1/2 citroen
- 75 g kruidenroomkaas
- 4 blaadjes eikenbladsla of handje rucola
- 100 g gerookte zalm, rookvlees of rauwe ham, in plakjes
- zout en peper
Bereiding
- Snijd de tomaat kruislings in en dompel in heet water en trek het velletje er daarna van af.
- Halveer ondertussen de avocado, verwijder de pit en schil, en pureer het vruchtvlees samen met de tomaat, Spaanse peper en het citroensap tot een grof mengsel met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de tortilla’s volgens de verpakking.
- Bestrijk de tortilla’s dun met kruidenroomkaas, verdeel er de blaadjes sla en zalm (of rauwe ham of rookvlees) over, maar blijf een stukje van de rand. Schep het avocadomengsel erop en strijk het glad.
- Vouw de zijkanten van de wraps ca. 2 cm naar binnen en rol de tortilla’s strak op.
- Verpak ze in plastic huishoudfolie en leg ze tot gebruik in de koelkast.
- Verwijder de folie en snijd de wraps in schuine stukken van ca. 3 cm.