Zalm met mihoen, broccoli en koolrabi
Zalm met mihoen, broccoli en koolrabi
Voor 4 personen
- 3 eetl shoyu
- 1 theel sesamolie
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1 theel water
- 1 theel honing
- 400 g zalmfilet (diepvries of vers), ontdooid
- 200 g broccoliroosjes (diepvries)
- 1 rode paprika, in dunne reepjes
- 1 koolrabi, in reepjes
- olie om in te bakken
- 250 g mihoen
- 2 bosuitjes, in ringetjes
- handje sesamzaad, voor erover
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de zalm in een ovenschaal. Meng 2 eetlepels van de shoyu met de sesamolie, knoflook, water en honing. Giet een deel van deze marinade over de zalm en zet 15 minuten in de oven. Sprenkel er iedere 5 minuten nog wat extra marinade over.
- Blancheer intussen de broccoliroosjes beetgaar in ruim kokend water en bak de paprika en koolrabi in een beetje olie in een koekenpan tot deze zacht zijn.
- Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng er de laatste lepel shoyu door en verdeel over 4 borden.
- Schep de zalm, broccoli, paprika en bosui erover en bestrooi met het sesamzaad. Meteen serveren.