Zalm-wilde rijstburger met srirachamayonaise en komkommersalade
Zalm-wilde rijstburger met srirachamayonaise en komkommersalade
Voor 4 personen
- 200g zalmfilet
- 200g wilde rijst, gekookt
- 1 eiwit
- 1 eetl citroensap
- 6 bosui, in kleine ringetjes
- 2 eetl paneermeel
- 2 eetl maiszetmeel
- zout & peper
- 2 eetl mayonaise
- 1 theel sriracha
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 bosje radijs, in dunne plakjes
- 15g peterselie, fijngehakt
Bereiding
- Doe de zalm in de keukenmachine en druk een paar keer op de pulse knop. Maal niet te lang, er mag nog structuur zichtbaar zijn.
- Meng de zalm met de rijst, eiwit, citroensap, bosui, paneermeel en maiszetmeel. Breng om smaak met zout en peper. Maak er 4 hamburgers van en zet 15 minuten in de koelkast.
- Meng ondertussen de mayonaise met de sriracha en zet opzij.
- Meng de komkommer met de radijs en de peterselie en zet opzij.
- Verhit wat olie in een pan en bak de hamburgers aan beiden kanten 4-5 minuten.
Serveer op een broodje met de mayonaise en de komkommersalade.