Zeewiersalade
Zeewiersalade
Voor 4 personen
- 25 g kombu (gedroogd zeewier)
- 2 eetl honing (of ahornsiroop voor vegan)
- 2 eetl shoyu
- gember 2 eetl, geraspt
- 3 theel sushiazijn
- 2 wortel, geschild en julienne (in lucifers) gesneden
- 1 komkommer, julienne (in lucifers) gesneden
- 2 theel sesamzaad, geroosterd
Bereiding
- Doe de kombu in een pan en vul aan met water. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat 5 minuten zachtjes doorkoken. Giet af en laat afkoelen.
- Meng de honing/ahornsiroop met de shoyu, gember en azijn tot een dressing.
- Meng de dressing door de drooggedepte kombu en hussel de andere ingrediënten, behalve het sesamzaad, erdoor.
- Laat 15 minuten staan om de smaken te laten intrekken. Bestrooi met sesamzaad.