Zoete aardappel - rode koolstamppot met appel
Zoete aardappel - rode koolstamppot met appel
Voor 4 personen
- 1⁄2 rode kool, in hele dunne reepjes
- 1 kg zoete aardappel, geschild en in stukken
- 4 eetl rode wijnazijn • 100 ml olijfolie
- zout en peper, gemalen
- 12 groene asperges, schoon (zonder hout )
- 4 eetl olijfolie
- 1 appel (Jonagold), klokhuis verwijderd en in partjes
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Marineer in een kom de rode koolreepjes met de rode wijnazijn circa 15 minuten.
- Kook de zoete aardappels gaar en giet af. Stamp de zoete aardappels en meng ze met de gemarineerde rode koolreepjes en 100 ml olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Leg de groene asperges op een met bakpapier beklede ovenplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
- Rooster de asperges gaar in de oven in circa 15- 20 minuten.
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in een bakpan en bak de appelpartjes goudbruin.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer ze met de geroosterde groene asperges en gebakken appel.