Zoete aardappelsoep
Zoete aardappelsoep
Voor 4 personen
- 800 g zoete aardappelen
- 2 eetl olijfolie
- 2 cm verse gemberwortel, geschild, in kleine stukjes
- 2 rode pepers, zaadlijst verwijderd en in kleine stukjes
- 1 stengel citroengras, buitenste bladen verwijderd, in kleine stukjes
- 2 theel komijnpoeder
- 400 ml groentebouillon
- 400 ml kokosmelk
- 1 eetl palmsuiker
- 1 bosje koriander, fijngesneden
Bereiding
- Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook ze in de soeppan in licht gezouten water in circa 5 minuten gaar en giet af.
- Fruit in de olijfolie de gember, rode peper, citroengras en komijnpoeder.
- Pureer de zoete aardappelen en het specerijenmengsel samen met de groentebouillon in de soeppan tot een gladde massa.
- Verhit de pan op middelhoog vuur en voeg de kokosmelk en de palmsuiker toe. Laat de soep op laag vuur 10 minuten garen.
- Voeg de koriander toe en serveer.