Zoete aardappelsoep met Ras-al-hanout
Zoete aardappelsoep met Ras-al-hanout
Voor 4 personen
- 2 eetl olie
- 1 theel Ras-al-hanout
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 eetl rozebotteljam (of andere jam)
- 500 g zoete aardappel, in blokjes
- 1 winterwortel, in plakjes
- 1 l groentebouillon, vers of van een half blokje
- 1 rode ui, in ringen
- 1 eetl rozemarijnnaaldjes
Bereiding
- Verhit de helft van olie en bak de gember, Ras-al-hanout en de knoflook zachtjes aan. Voeg de jam toe en bak nog 1 min.
- Schep de aardappelblokjes en de wortel erdoor. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook. Kook in 10 min gaar.
- Verhit intussen de rest van de olie. Bak de uienringen tot ze krokant zijn. Voeg de rozemarijn toe en bak nog 1 min zachtjes.
- Pureer met een staafmixer. Top met de uienringen.
Tip: Bestrooi met bloemblaadjes of andere decoratieve blaadjes.