Zoete aardappelstamppot met raapstelen
Zoete aardappelstamppot met raapstelen
Voor 4 personen
- zoete aardappels 1 kg, geschild en in stukken
- zout & peper
- raapstelen 250g, gewassen en grof gesneden
- citroen 1, de rasp
- chili vlokken ½ eetl (optioneel)
- olijfolie 4 eetl
- haverdrink 50ml
- amandelen 60g
- feta 150g, verbrokkeld
Bereiding
- Kook de zoete aardappels gaar in ruim water met een flinke snuf zout. Giet af. Stamp tot puree en schep de raapstelen, citroenrasp, chilivlokken, 3 eetlepels olijfolie en de haverdrink erdoor.
- Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie in een bakpan op middelhoog vuur en rooster hierin de amandelen goudbruin in ca. 3 minuten. Hak ze grof en strooi er een snufje zout over.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met feta en geroosterde amandelen.