Terug Lees dit artikel

Zoete bataatkoekjes met gerookte zalm, winterpostelein en ricotta

Zoete bataatkoekjes met gerookte zalm, winterpostelein en ricotta


Ingrediënten


Voor de zoete bataatkoekjes


Voor de dressing


Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 100°C en schuif er een met bakpapier beklede schaal in.
  2. Rasp de geschilde bataten grof in de keukenmachine. Klop de eieren los met 1 theelepel zout (of minder naar smaak) en meng de rode chilipeper, de sjalotjes, de peterselie en de tapioca erdoor. Voeg toe aan de geraspte bataat en meng door elkaar. Vorm er 8 platte koekjes van met de ringsteker.
  3. Verwarm een klontje boter in een bakpan en bak de koekjes aan beide zijden goudbruin en gaar. Leg ze in de ovenschaal en houd warm in de oven.
  4. Klop de dressing-ingrediënten door elkaar en vermeng met de winterpostelein. Zet opzij. Maak de ricotta op smaak met een beetje peper en zout.
  5. Maak nu de borden op: leg een bataatkoekje in het midden en beleg met een eetlepel ricotta, leg daar een pluk winterpostelein op en dek af met het tweede koekje. Schep er nog wat ricotta op beleg met mooie plakjes zalm. Garneer met dille.



Dit artikel delen?