Zoete pompoentaart met limoen-crème fraîche
Zoete pompoentaart met limoen-crème fraîche
Voor een taart van 25 cm
- DEEG:
- roomboter
- speltbiscuits 200 g
- kokosolie 90 g, gesmolten
- VULLING:
- pompoenblokjes 500 g
- volle melk 500 ml
- erythritol (Matisson)* 250 g
- speculaaskruiden 2 theel
- eieren 2 + zout snufje
- LIMOEN-CRÈME FRAÎCHE:
- limoen 1, de rasp
- crème fraîche 125 ml
Bereiding
- Bekleed een springvorm van 25 cm met bakpapier.
- Verkruimel de biscuitjes en doe ze in een mengkom. Giet de gesmolten kokosolie erbij en roer door elkaar. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan zodat je een stevige bodem krijgt. Zet in de koelkast.
- Breng alle ingrediënten voor de vulling, behalve de eieren, in een pan op matig vuur aan de kook. Blijf roeren zodat het niet aanbrandt. Zet het vuur dan laag en kook de pompoenblokjes in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm intussen de oven voor op 200°C.
- Haal de pan van het vuur en pureer de vulling met een staafmixer tot een gladde puree. Laat het afkoelen tot lauwwarm met het deksel erop. Sla de 2 eieren en een snufje zout er dan door en giet het mengsel in de bakvorm.
- Zet de springvorm in het midden van de oven en bak de taart in ca. 30 minuten gaar. Laat daarna afkoelen.
- Meng de limoenrasp door de crème fraîche en serveer bij de pompoentaart.