Zoetzure feto met ananas en quinoa
Zoetzure feto met ananas en quinoa
Voor 4 personen
- plantaardige olie 4 eetl
- feto naturel (gefermenteerde tofu, Taifun) 400g, in blokjes van 2x2 cm
- ui 2, in partjes
- rode paprika 2, in grove blokjes
- knoflook 4 tenen, in dunne plakjes
- ananas ca. 320g, in blokjes
- ketchup 4 eetl
- sushiazijn 4 eetl
- tamari 2 eetl
- water 200ml
- quinoamix 300g
- bosui 2, in dunne schuine ringetjes
- sesamzaad 2 eetl, geroosterd
Bereiding
- Verhit de helft van de olie in een pan. Bak hierin de feto aan alle kanten goudbruin. Haal uit de pan en zet opzij.
- Verhit de overige olie op hoog vuur en bak hierin de ui, rode paprika en knoflook 5-6 minuten totdat de groenten zacht beginnen te worden. Voeg de ananas, ketchup, azijn, tamari en het water toe en laat 1 minuut doorkoken. Schep de feto erdoor en warm nog even goed door.
- Bereid intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de tofu op de quinoa in kommen en garneer met de bosui en de sesamzaadjes.