Zuurkoolappeltjes met gerookte kip
Zuurkoolappeltjes met gerookte kip
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- 500 g zuurkool
- 300 ml (groente)bouillon of water
- 100 ml sinaasappelsap
- 2 eetl rozijnen
- 1 klein blikje ananasstukjes, uitgelekt (sap opvangen)
- 1 gerookte kipfilet, in kleine blokjes
- 8 appels (bijvoorbeeld Pink Lady)
- 125 ml crème fraîche
Bereiding
- Kook de aardappels met de zuurkool gaar in bouillon - of water - en het sinaasappelsap (±15-20 minuten). Schep er in de laatste 5 minuten de rozijnen bij.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Giet de aardappels en zuurkool af, laat uitlekken en stamp alles goed door elkaar.
- Roer de ananas en de gerookte kip erdoor. Proef en voeg een beetje ananassap toe als de stamppot te zuur is.
- Snijd een kapje van de boven- en onderkant van de appels zodat ze makkelijk blijven staan. Hol de appels voorzichtig uit, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Schep de stukjes appel en de crème fraîche door de zuurkoolstamppot.
- Vul de appels voorzichtig met de stamppot en zet ze ±15 minuten in de oven.