Zuurkoolrisotto met gebakken zalmfilet
Zuurkoolrisotto met gebakken zalmfilet
Voor 4 personen
- 400 g risottorijst
- 500 g zuurkool uit het vat
- 100 ml droge witte wijn
- 100 ml sinaasappelsap
- 1 eetl olijfolie
- 4 zalmfilets met vel à 125 g
- zout
- 1 eetl boter
- 2 eetl melk
Bereiding
- Bereid de risotto zoals op de verpakking staat aangegeven..
- Leg ondertussen de zuurkool in een pan en giet wijn en sinaasappelsap erover. Breng aan de kook en laat in ± 20 minuten op laag vuur gaar worden.
- Verwarm de olie in een pan en bak de zalm aan de velkant ca. 6 minuten op heel laag vuur. Keer om en bak nog ca. 4 minuten zachtjes aan de andere kant (baktijd is afhankelijk van de dikte van de filet, de zalm moet nog roze van binnen zijn). Bestrooi met een beetje zout, haal van het vuur en houd warm onder een stuk aluminiumfolie.
- Roer de zuurkool goed door de risotto en serveer met de zalm.