Zuurkoolschotel met feta en munt
Zuurkoolschotel met feta en munt
Voor 4 personen
- 1 kg aardappels, geschild en in blokjes
- scheutje room
- scheutje (plantaardige) melk
- 1 eetl boter of olijfolie + extra om in te vetten
- 500 g zuurkool
- 100 ml witte wijn
- 100 ml sinaasappelsap
- klein handje muntblaadjes, fijngesneden
- 100 g rozijnen
- 200 g feta, verkruimeld
Bereiding
- Kook de aardappels gaar en stamp er een mooie puree van met een scheutje room en melk en de boter of olijfolie.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de zuurkool in een pan en giet wijn en sinaasappelsap erover. Breng aan de kook en laat in ± 20 minuten op laag vuur gaar worden. Laat uitlekken in een zeef en roer de munt en rozijnen erdoor.
- Leg de zuurkool in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de helft van de feta. Schep de aardappelpuree erop en kruimel de rest van de feta erover.
- Zet 20 minuten in de oven tot kaas gegratineerd is.